Ozonator – idealno rešenje za uklanjanje neprijatnih mirisa!

16. novembar 2020

Početna > Blog

Neprijatni mirisi se mogu javiti i u najčistijim domovima, a često se dešava da ih se ne možemo rešiti, bez obzira na utrošenu količinu osveživača vazduha i čišćenja. Određeni jaki mirisi se nedeljama mogu osetiti u zatvorenim prostorima. Ozonator pruža odlično rešenje za ovaj problem – ovi aparati, koji pretvaraju kiseonik u ozon, mogu da se koriste za eliminisanje neprijatnih mirisa u domaćinstvima, ali i u većim industrijskim halama, hladnjačama ili u hotelskim sobama – rezultat će u svakom slučaju biti odličan!


Ozonatori ili generatori ozona rade na principu korišćenja ozona za neutralisanje mirisa. Korišćenjem struje pretvaraju molekule kiseonika u molekule ozona. Ozon je jak oksidant i dezinficijens. U domaćinstvima može da se koristi za prečišćavanje vazduha, vode i hrane i tako štiti zdravlje ukućana. Ozonatori ukljanjanju viruse, bakterije, gljivice, parazite i druge patogene.


Svaki jak, intenzivan miris mora da ima izvor, a korišćenjem ozonatora se ovaj izvor može neutralisati za svega nekoliko minuta. Ozonator može da eliminiše čak i neprijatan miris ribe i drugih plodova mora. Ozon je veoma nestabilan i relativno brzo se ponovo pretvara u kiseonik. Za efikasno korišćenje svih prednosti ozona je potreban generator, koji konstantno proizvodi ozon.


Treba napomenuti, da iznad određenih vrednosti, ozon može da ispoljava negativne efekte, stoga je neophodno da se korisnici ozonatora pridržavaju uputstvima. Ako se upotrebljava na propisani način, ozonator je potpuno bezbedan i ne postoji bolje rešenje od njega za dezinfekciju vazduha i neutralisanje neprijatnih mirisa. 


Ozonatori uklanjanju neprijatne mirise prouzrokovane duvanskim dimom, polenima, vlagom, buđi, ali uspešno neutrališu i neprijatne mirise kućnih ljubimaca. Neutralizovanjem mirisa svoj boravak u domu ili na radnom mestu možemo učiniti mnogo prijatnijim, a dezinfekcijom vazduha ozonatori stvaraju i zdravije okruženje.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+ 381 62/1-33-55-77

+ 381 60/019-03-89

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".