Kako mala i srednja preduzeća mogu da koriste ozonatore?

16. novembar 2020

Početna > Blog

Čistoća radnih prostora uvek ima velik značaj, a posebno u uslovima pandemija, kao što je Covid-19. Novi koronavirus je za nekoliko meseci promenio ekonomiju, način poslovanja i interakcija i još mnogo toga. Sve ove promene znače samo jedno: ključ je u adaptaciji.

Mala i srednja preduzeća, posebno ona, koja podrazumevaju blizak kontakt sa potrošačima, su suočena sa mnogim preprekama. Ukoliko se ukaže prilika da se ona ponovo otvore ili da nastave svoje funkcionisanje, dezinfekcija i bezbednost svih zaposlenih i klijenata dolazi u prvi plan.

Ozonatori su aparati, koji pretvaraju kiseonik u ozon, pomoću električne energije. Generisani ozon se zatim može koristiti za dezinfekciju vazduha, vode ili površina. Ozon uništava određene gljivice, parazite, bakterije i viruse – između ostalog i SARS i MERS viruse (porodicu koronavirusa). 

Ozonator se može primeniti u domaćinstvima, ali su idealni i za korišćenje u malim i srednjim preduzećima – kancelarijama, salonima lepote, radnjama, frizerskim salonima, restoranima, teretanama, bioskopima. Ozonatori su odlični za dezinfekciju vazduha i površina u bilo kom zatvorenom prostoru. Ozon suzbija viruse, bakterije i neprijatne mirise.

Aparati za generisanje ozona se mogu koristiti u kombinaciji sa tradicionalnim metodama čišćenja i dezinfekcije, kako bi se postigao najviši nivo bezbednosti kako zaposlenih, tako i klijenata. Kada se primenjuje u poslovnim objektima, ozonator treba koristiti kada je prostorija prazna.

Ozon je izuzetno jako, prirodno dezinfekciono sredstvo, koje može da pomogne u održavanju higijene u poslovnim prostorima i da se reši neželjenih patogena, virusa i bakterija. Ozonator se uključuje kada je prostorija prazna, a preporučuje se i da se u prostoriji ne boravi bar 30 minuta nakon korišćenja aparata. Nakon procesa čišćenja, prostorija je dezinfikovana i spremno dočekuje nove posetioce.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+ 381 62/1-33-55-77

+ 381 60/019-03-89

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".