5 velikih prednosti ozonskog filtriranja vode

16. novembar 2020

Početna > Blog

Postoje mnogi načini za prečišćavanje vode i uklanjanje toksina i zagađivača, ali ozoniranje ima i mnoge druge prednosti pored jednostavnog prečišćavanja. Sve se više može čuti o prednostima ozonirane vode, pa tako i ozonatori postaju sve popularniji.

Ozonsko filtriranje podrazumeva ubrizgavanje ozona u vodu. Ozonatori pretvaraju kiseonik u atome ozona, koji je jak oksidant. Kada je u vodi, ozon napada i neutrališe zagađivače a zatim se ponovo pretvara u kiseonik – na taj način voda postaje čista i ne sadrži ozon. Ozonirana voda ima nekoliko prednosti:

1. Uklanja zagađivače iz vode
Primarni razlog korišćenja ozonatora za prečišćavanje vode jeste uklanjanje zagađivača. Ozon uklanja hidrogen sulfid, mangan, gvožđe, bakterije i viruse iz vode. Kada je u pitanju uklanjanje bakterija i virusa, ozon je bolji od hlora. Budući da je nestabilan, ozon se raspada u običan kiseonik nakon nekoliko minuta ili nekoliko sati, u zavisnosti od temperature i kiselosti vode.

2. Pomaže kod raznih upalnih procesa
Voda je neophodna za život – iako je njena primarna funkcija hidratacija, voda, u koju je ubrizgan ozon može da pomaže i kod upalnih procesa. Laboratorijski eksperimenti na pacovima su pokazali poboljšanje upala, a nove studije, koje treba da utvrde efekat ozonirane vode na upalne procese kod ljudi su i dalje u toku.

3. Štiti od bolesti koje se prenose hranom
Pranje voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda u ozoniranoj vodi može da eliminiše pesticide, parazite i bakterije, koje se nalaze na hrani i prouzrokuju razne bolesti. Ozonirana voda može da ukloni ljudski rotavirus i Simian rotavirus SA11. 

4. Odlična je alternativa prečišćavanju hlorom
Prečišćavanje vode hlorom ima mnoge nedostatke – zato je preporučljivo primeniti ozoniranje vode, koje je u mnogim aspektima mnogo efikasnije i ima manje negativnih efekata.

5. Ozoniranje vode je ekološki prihvatljiv metod
Problem sa mnogim metodama filtriranje vode je taj, što uklanjaju zagađivače, ali iza njih ostane mnogo hemikalija. Na primer, neke tehnike filtriranja dodaju so u vodu, koja negativno utiče na ukus. Budući da je ozon nestabilan, on se sam uklanja iz vode i ostavlja za sobom samo kiseonik. Ova metoda je bolja i za okruženje, jer ne rezultira ostacima hemikalija u vodi.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+ 381 62/1-33-55-77

+ 381 60/019-03-89

info@medivel.rs

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".